Skip to content

Bokskriving

December 6, 2011

Den siste tiden har jeg hatt det morsomt av å lese Jonathan Skeets opprivende tilbakemeldinger av boken “Fluent C#” av Rebecca M Riordan. Og det er ikke fint lite han kritiserer denne boken. Fra hans twitterkanal @jonskeet har han pøst ut med opplysninger om boken som er direkte vranglære. I dette Google Docs dokumentet har han laget sin Errata for boken, og feilene fortsetter å ramle inn.

Jeg har ikke lest boken, men har lest noe av Jonathans Errata, og må si meg enig i at det er veldig mange unødvendige syntax feil i boken, samt flere alvorlige logiske feil. Rett og slett vranglære! Rebecca burde absolutt brukt mer tid på å kvalitetssikre boken sin før publisering, noe som har straffet seg merkbart!

Men på den annen side er dette den reneste uthengingen for Rebecca som har fått hele .NET eliten mot seg, og de sparer ikke på kruttet. I tillegg til å rette konkrete logiske feil, begynner de å korrigere kommafeil, og argumentere andre måter å løse problem på enn hvordan hun har løst det. Altså, ikke direkte feil, men andre innfallsvinkler og annen metodikk. Det synes jeg er feil, og de kunne holdt seg til å rette opp i hennes vranglære.

Men om jeg noen gang skal skrive en bok om .net og c# , så skal jeg sende en kopi til Jonathan FØR jeg publiserer Smilefjes

Se Jonathans Google+ innlegg og Errata her https://plus.google.com/109123888989768381249/posts/W3nxFZQVrKB

From → .Net

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: